סימפטומים לסרטן הערמונית

סימפטומים לסרטן הערמונית

סרטן הערמונית הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר בקרב גברים

הסימפטומים הנפוצים של סרטן הערמונית, החל מתסמינים המתבטאים במערכת השתן ועד לסימנים כלליים יותר. הבנת הסימנים הללו יכולה לסייע בזיהוי מוקדם של המחלה ושיפור סיכויי ההחלמה.

כשבאים לדבר על סימפטומים לסרטן הערמונית צריך קודם להבין מה הוא סרטן ערמונית, סוג זה הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר בקרב גברים. למרות שחשיבות האבחון המוקדם ברורה, רבים אינם מודעים לסימנים המוקדמים של המחלה. מאמר זה יסקור את הסימפטומים הנפוצים של סרטן הערמונית, החל מתסמינים המתבטאים במערכת השתן ועד לסימנים כלליים יותר. הבנת הסימנים הללו יכולה לסייע בזיהוי מוקדם של המחלה ושיפור סיכויי ההחלמה.

סרטן הערמונית מתפתח כאשר תאים בתוך ערמונית, האחראית על ייצור חלק מנוזל הזרע, מתחילים להתרבות באופן בלתי מבוקר. גידול זה עלול ללחוץ על השופכה ולגרום לתסמינים שונים במערכת השתן, כמו קושי במתן שתן, תכיפות והצורך לקום בלילה להטיל שתן. חשוב להבין כי לא כל גידול בערמונית הוא סרטני, אך כל שינוי בתפקוד השתן מצריך בדיקה רפואית.

כיום, הרפואה מסייעת לאבחון ולטיפול בסרטן הערמונית כבר משלביו הראשונים כדי למנוע את התקדמותו ולרפא אותו בעזרת טכנולוגיות מתקדמות. לפיכך מומלץ לכל גבר מעל גיל 50 להיבדק לצורך גילוי מוקדם ומניעה.

 

סימפטומים סרטן הערמונית

 

סרטן הערמונית בשלב מוקדם: מדוע עשויים להיעדר תסמינים

אחד ההיבטים המאתגרים באבחון מוקדם של סרטן הערמונית הוא שלעתים קרובות הוא מתקדם ללא תסמינים בולטים. למעשה, סרטן הערמונית בשלב מוקדם עשוי להישאר א-סימפטומטי במשך שנים, לצמוח באיטיות מבלי לגרום לאי-נוחות פיזית כלשהי. מסיבה זו בדיקות ערמונית סדירות, כגון בדיקות דם של אנטיגן ספציפי לערמונית (PSA) ובדיקות פי הטבעת הדיגיטליות (DRE) חיוניות לגילוי מוקדם, במיוחד עבור גברים עם היסטוריה משפחתית של המחלה או לבעלי סיכון גבוה יותר עקב גיל או גזע.

בעוד שגילוי מוקדם מסתמך בדרך כלל על בדיקות סקר, חשוב לזהות את התסמינים שעלולים להופיע כשהסרטן גדל ועלול להתפשט לרקמות הסובבות.

 

תסמינים נפוצים של סרטן הערמונית ( סימפטומים לסרטן הערמונית ) :

ככל שסרטן הערמונית מתקדם הוא יכול להתחיל להשפיע על מערכת השתן והרבייה, מה שמוביל למגוון תסמינים. להלן כמה מהנפוצים ביותר:

קושי במתן שתן

אחד מסימני ההיכר של סרטן הערמונית הוא קושי במתן שתן. סימפטום זה עשוי להתבטא כ:

* זרימת שתן חלשה: זרם שתן מופחת או לא שוטף יכול להתרחש כאשר הגידול לוחץ על השופכה וחוסם זרימה תקינה.

* הטלת שתן תכופה: גברים עם סרטן הערמונית עלולים לחוות דחף מוגבר להשתין, במיוחד במהלך הלילה (מצב המכונה נוקטוריה).

* התרוקנות לא מלאה של שלפוחית השתן: אנשים מסוימים עשויים להרגיש כאילו הם אינם מסוגלים לרוקן את השלפוחית שלהם במלואה.

* בעיה במתן שתן: עיכוב או קושי להתחיל בהשתנה יכול להיות תוצאה של לחץ על השופכה.

תסמינים אלה נחשבים לעתים קרובות בטעות כהיפרפלזיה שפירה של הערמונית (BPH) - הגדלה לא סרטנית של הפרוסטטה המשפיעה על גברים מבוגרים רבים. עם זאת, בעיות מתמשכות במתן שתן צריכות להיבדק על ידי רופא מומחה.

 

דם בשתן או בזרע

דם בשתן (המטוריה) או בזרע (המטוספרמיה) הוא סימפטום פחות שכיח של סרטן הערמונית. נוכחות דם באחד מהם יכולה להיות סימן לסרטן ערמונית או למצבים אחרים המשפיעים על הערמונית או על דרכי השתן. חשוב להיוועץ ברופא מיד עם זיהוי דם בשתן או בזרע.

 

שפיכה כואבת

חלק מהגברים עלולים לחוות אי-נוחות או כאב במהלך השפיכה. סימפטום זה נגרם על ידי גירוי או דלקת של בלוטת הערמונית או הרקמות שמסביב. בעוד שאי נוחות מזדמנת יכולה להתרחש עקב מצבים לא סרטניים, במקרה של כאב מתמשך או מחמיר במהלך פעילות מינית יש להתייעץ עם הרופא.

 

תפקוד לקוי של הזקפה

בעוד שבעיות זקפה יכולות להיגרם כתוצאה מגורמים שונים (כגון גיל, תרופות או מצבים בריאותיים אחרים), הרי הופעה פתאומית או בלתי מוסברת של בעיות זקפה דורשת בדיקה. סרטן הערמונית יכול להפריע לתפקוד המיני, ועלול לגרום לבעיות זקפה, זאת עקב השפעת הגידול על עצבים וכלי דם סביב הערמונית המעורבים ביצירת זקפה.

 

כאבים בגב התחתון, בירכיים או באגן

ככל שסרטן הערמונית מתקדם, הוא יכול להתפשט מעבר לערמונית לאזורים אחרים בגוף, כגון העצמות. כאשר זה קורה, הדבר יכול לגרום לכאב או לנוקשות בגב התחתון, בירכיים או באגן. במקרה של כאב מתמשך ובלתי מוסבר באזורים אלה מומלץ להיוועץ ברופא.

 

ירידה בלתי מוסברת במשקל ועייפות

תסמינים כלליים כמו ירידה בלתי מוסברת במשקל, עייפות או ירידה משמעותית בתיאבון יכולים להתרחש בגלל מצבים שונים, במקרה שהם מחריפים מומלץ להיוועץ ברופא כדי לשלול גם סרטן הערמונית.

 

סרטן הערמונית

 

החשיבות של גילוי מוקדם

כאשר הוא מתגלה בשלביו המוקדמים, סרטן הערמונית ניתן לטיפול באחוזים גבוהים מאוד של הצלחה. לפיכך יש חשיבות של בדיקה סדירה, במיוחד עבור גברים מעל גיל 50, או כאלה עם סיכון גבוה יותר לפתח את המחלה. בדיקות שונות (למשל בדיקת PSA) יכולות לזהות רמות גבוהות של אנטיגן ספציפי לסרטן הערמונית בדם, כדי להבטיח בדיקות המשך וטיפול מתאים למניעת החמרתה של הבעיה. מקווים שמידע זה עזר לכם לזהות סימפטומים לסרטן הערמונית אם יש לכם שאלות נוספות,

למידע נוסף ותיאום יעוץ צרו קשר עוד היום   :072-3305580

לקבלת מידע וקביעת תור:

* נא לאשר שאינך רובוט