ערמונית מוגדלת והקשר לסרטן הערמונית
התסמינים של סרטן הערמונית ושל ערמונית מוגדלת זהים, כאשר בשני המקרים הסתמינים משפיעים בעיקר על מערכת השתן וגורמים לפגיעה ממשית בשגרת החיים. יחד עם זאת, לא מומלץ לחכות לרגע האחרון כדי ללכת להבדק.
בלוטת הערמונית ותפקידה בגוף האדם
בלוטת הערמונית הינה בלוטה קטנה שנמצאת אך ורק אצל גברים. מדובר בבליטה שממוקמת מתחת לשלפוחית השתן של הגברים והיא מהווה חלק ממערכת הרבייה של הגבר, כאשר יש לה תפקידים שונים בתהליך זה. בגיל הפריון הגברי, הבלוטה מפרישה את נוזל הערמונית, המהווה חלק מנוזל הזרע וכמו כן, בתוך הבלוטה ישנו שריר האחראי על סיוע בהפרשת הזרע.
מה זה ערמונית מוגדלת?
תופעת הערמונית המוגדלת הינה תופעה שכיחה יחסית וזאת בעיקר אצל גברים מבוגרים (באזור גילאי ה- 40 עדיין מדובר בתופעה לא נפוצה מאוד, אך באזור גילאי ה- 70 ואילך, התופעה הופכת לשכיחה ביותר). לתופעת ערמונית מוגדלת תסמינים רבים הנוטים להתחלק לשתי קבוצות עיקריות. הראשונה היא תסמיני גירוי, כאשר נכללים בהם תחושת דחיפות במתן שתן (תחושה של צורך דחוף ומיידי להטיל שתן, מבלי שאפשר להתאפק), תכיפות במתן שתן (כאשר מטילים שתן בתדירות תכופה, מספר רב של פעמים ביום) ונוקטוריה, שהיא תכיפות במתן שתן בשעות הלילה. הקבוצה השנייה היא תסמיני חסימה וכאן מדובר בחוסר שליטה כאשר נותנים שתן, או בתחושה שמופיעה לאחר הטלת השתן, כאילו השלפוחית לא באמת התרוקנה, או זרם חלש של שתן, צורך במאמץ כדי להטיל שתן ואף כאבים בזמן מתן השתן. חשוב לציין שגם אם יש לגבר ערמונית מוגדלת, תסמינים אינם הכרחיים וייתכן שההגדלה הפיזית של הערמונית היא כל מה שהוא יחווה. בין כה וכה, מומלץ לעקוב אחרי המצב הרפואי.
מה זה סרטן הערמונית?
סרטן הערמונית היא מחלה שכיחה בקרב גברים, כאשר בכל שנה ישנם אלפי גברים המאובחנים בה. בדומה לתסמינים של ערמונית מוגדלת, תסמינים של סרטן הערמונית משפיעים גם הם בעיקר על מערכת השתן. מתלווים לכך תסמינים של תחושת אי נוחות ואף צריבה בעת מתן השתן וייתכן שיהיה בתוך השתן או בתוך הזרע דם. בנוסף לכך, גם כאבים מסוימים בירכיים העליונות ובאזור הגב התחתון – יכולים להוות תסמינים של סרטן הערמונית שיש לבדוק אותם. לכן, במקרה שאדם חווה את התסמינים הללו או את חלקם, מומלץ ביותר להיבדק על ידי רופא מקצועי ומוסמך. מרכז רפואי רמת אביב מציע שירות אבחון לסרטן הערמונית, עם מערך בדיקות, צוות וטכנולוגיות מהמובילים בתחום.
שיטות הטיפול במרכז רפואי רמת אביב
במרכז רפואי רמת אביב תוכלו למצוא את המרכז לבריאות הגבר. מדובר במרכז הראשון בתחומו בישראל שכולו מוקדש לטיפול בבעיות רפואיות של גברים. המרכז מציע שירותים מתקדמים ביותר של רפואה עם טכנולוגיות חדשניות ביותר. צוות המרכז כולל צוות מיומן ומנוסה, שעובר הדרכות למען התעדכנות בטכניקות ובידע המחקרי החדשים ביותר. עם מיומנות רבה, שירותיות ואכפתיות כלפי המטופלים – המרכז לבריאות הגבר במרכז הרפואי רמת אביב יעניק לכם את השקט הנפשי שאתם זקוקים לו.
במרכז נמצא מערך שלם לאבחון וטיפול בסרטן הערמונית ובשאר בעיות המתעוררת בגוף הגבר, בגילאים שונים. אנו מציעים רצף של סוגי בדיקות לגילוי סרטן הערמונית:
ראשית, בדיקת MRI שמזהה ומאתרת ממצאים בעלי חשיבות.
שנית, ביופסיה טרנספריניאלית בהנחיית MRI-US FUSION, טכניקה חדשנית ופורצת דרך, המאפשרת לגשת באופן ישיר למוקד היווצרות הסרטן ולקחת ממנו דגימה.
שלישית, קיים טיפול באולטרסאונד ממוקד בעוצמה גבוהה, הנקרא HIFU, אשר מסייע ל- 85% מהחולים בסרטן הערמונית להירפא.
כלל השיטות האלה הן מהמתקדמות ומהחדשניות ביותר שקיימות בתחום.
טיפול בערמונית מוגדלת – קל ופשוט!
כאשר מדובר בנושא ערמונית מוגדלת, התסמינים יכולים להוות מטרד של ממש. למשל, תסמינים של גירוי במערכת השתן, או של חסימה בדרכי השתן – יכולים לפגוע מאוד בשגרת החיים התקינה. בדיוק בשביל זה, מרכז רפואי רמת אביב מציע פתרון מבטיח – טיפול בשם Rezum, הנועד לטפל בתופעת הערמונית המוגדלת. הטיפול משתמש באנרגיה תרמית הנמצאת בתוך אדי מים (קיטור) והוא נועד להסיר את הרקמה של הערמונית שמהווה חסימה במוצא כיס השתן. מדובר בטיפול חדשני ופורץ דרך, המאושר על ידי ה-FDA. לאחר הטיפול, יחזור המטופל לשגרת חיים תקינה ורגילה. הטיפול אינו לוקח זמן רב, ואינו כולל כאבים. הטיפול מתבצע בהרדמה מלאה, באשפוז יום, כאשר כבר לאחר 48 שעות ממועד סיום הטיפול, יוכל המטופל לחזור לשגרה באופן מלא.
שאלות ותשובות
מה הגורמים לסרטן הערמונית?
לסרטן הערמונית יכולים להיות כמה גורמים: החל ממחסור בפעילות גופנית, דרך צריכת מזון שומני ברמה גבוהה, ועד גורמים גנטיים. גבר שהיה במשפחתו סיפור של סרטן הערמונית, יימצא כנראה בסיכון ולכן עליו להיבדק בהקדם ולהיות עם האצבע על הדופק.
למי מומלץ ללכת להיבדק?
ההמלצה כיום היא לכל גבר שעובר את גיל 50. כדאי מאוד לא לחכות לרגע שבו יופיעו תסמינים כדי ללכת להיבדק, על מנת להבטיח גילוי מוקדם וסיכויי החלמה גבוהים יותר.